Werkwijze

De advocaten van MEESTERLIJK bieden juridisch advies en rechtsbijstand op het gebied van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Dit doen wij aan bedrijven, instellingen en particulieren. Daarnaast bieden wij ook projectmatige ondersteuning aan. Denk bijvoorbeeld aan grote(re) HR projecten waarvoor specialistische kennis van het arbeidsrecht nodig is, zoals een reorganisatie, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden of een fusie of overname. Door de combinatie van de kennis van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht kijken de advocaten van MEESTERLIJK net even verder.

De advocaten van MEESTERLIJK vinden het belangrijk  dat de afstand tussen de HR organisatie en haar advocaten klein blijft. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig inhouse aanwezig te zijn als arbeidsrecht jurist, of door het uitvoeren van een opdracht op freelance basis. De voordelen hiervan zijn:
- laagdrempelig verkrijgen van arbeidsjuridisch advies
- in een vroegtijdig stadium een juridische check
- juridische advisering die past bij uw organisatie
- het voorkomen  van  onnodige escalatievan een probleem
- het verminderenvan juridische conflicten
- dat uw HR professionals en leidinggevenden zich kunnen concentreren op hun werk

Vanessa Gall is daarnaast ook mediator. Zij begeleidt partijen in het geval van een arbeidsconflict bij het bespreken en vinden van een oplossing daarvan. 

Cursussen arbeidsrecht voor HRM / HR-professionals

Om in uw organisatie de juiste kennis op de juiste plek te krijgen, bieden wij inhouse-cursussen op het gebied van het arbeidsrecht aan. Deze richten zich op HR professionals en op leidinggevenden. De onderwerpen worden samen met u bepaald en op uw organisatie en branche toegesneden. Lees meer over onze cursussen voor HR-professionals.

Arbeidsjuridisch projectmanagement.

Uitvoering en management van (grotere) HR-projecten, zoals bijvoorbeeld een reorganisatie of harmonisatie, of een wijziging van een functiehuis en arbeidsvoorwaarden. Meer over arbeidsjuridisch projectmanagement.

Juridische ondersteuning HR-afdelingen

Naast rechtsbijstand en cursussen/opleidingen op het gebied van het arbeidsrecht biedt Meesterlijk ook advies en ondersteuning aan de HR-operatie. Naast grotere HR-projecten gaat dit bijvoorbeeld om beleidsadvies of cases waar specialistische kennis van het arbeidsrecht nodig is. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Due Diligence Onderzoeken (DDO's)

Verder ondersteunen wij regelmatig accountants of financieel adviseurs in Due Diligence Onderzoeken (DDO’s), zowel op het personele vlak als wat betreft de contracten en de vennootschapsrechtelijke structuur.

MEESTERLIJK hanteert voor haar dienstverlening gedifferentieerde tarieven: een specialistisch uurtarief voor specialistische, incidentele vragen en een generiek dagtarief voor projecten.

Bel gerust als u hier meer over wilt weten.

Contact opnemen voor advies of afspraak?
Contact opnemen