Arbeidsmediation – Mediation bij arbeidsconflicten.

Mediation is een vorm van conflictbeslechting die steeds vaker wordt ingezet. Ook bij arbeidsconflicten.

Wij zijn er van overtuigd dat wanneer partijen samen een oplossing zoeken voor hun conflict, de meest passende en duurzame oplossing voor hen beiden wordt gevonden.
Soms lukt het partijen in een conflictsituatie niet meer een dergelijk constructief gesprek met elkaar te voeren. De inzet van een mediator is erop gericht om partijen oog voor elkaars verhaal en belangen te laten krijgen. Hierdoor kan de kanteling worden gemaakt van het horen van elkaars belangen in plaats van alleen maar elkaars standpunten. Daar ontstaat dan ook de opening voor het oplossen van het conflict. Dat kan leiden tot werkhervatting, maar dat hoeft niet. Zolang beide partijen zich maar in de gevonden oplossing kunnen vinden.

Mediation is in het algemeen een kosten- en tijd efficiënte aanpak voor het vinden van een oplossing van het arbeidsconflict.

Meesterlijk biedt daarom mediation.

Vanessa Gall is MfN geregistreerd mediator en heeft jarenlange ervaring als arbeidsrechtsadvocaat. Zij weet daardoor welke juridische belangen er mogelijk kunnen spelen binnen een arbeidsconflict. Daarnaast wordt tijdens de mediation juist verder gekeken dan de arbeidsjuridische oplossing van het geschil.

Tijdens mediation geldt dat elke oplossing bespreekbaar is. Dit kan leiden tot afspraken die worden gemaakt over hoe de verdere samenwerking moet worden vormgegeven, maar ook tot afspraken over een beëindiging van de arbeidsovereenkomst als beide partijen dit als een oplossing zien. Vaak blijkt dat wat partijen bij aanvang van de mediation niet als een oplossing zien tijdens het mediationtraject toch als een oplossing gaan zien.

Arbeidsmediation

U zoekt mediation bij een arbeidsconflict of een arbeidsmediator in de regio Zwolle? Wij hebben jarenlange ervaring in arbeidsrecht en arbeidsmediation. Uw situatie wordt met de grootste zorg behandeld. 

Het kantoor van MEESTERLIJK bevindt zich aan de Zwartewaterallee 46 te Zwolle. Onze locatie is goed te bereiken met de auto. U kunt uw auto gratis parkeren aan de achterzijde van het pand.

Contact opnemen voor advies of afspraak?
Contact opnemen