Contractuele verpandingsverboden Het Burgerlijk Wetboek biedt de mogelijkheid voor bedrijven om overeen te komen dat vorderingen niet mogen …
Nieuws
Werkgevers die werknemers willen ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen, hebben daarvoor toestemming van het UWV nodig. Deze zogenoemd…
Vanaf 1 maart 2025 kennen de rechtbanken Den Haag, Overijssel, Rotterdam en Zeeland-West-Brabant de Regelrechter. Hiermee biedt de Rechtspra…
Een aangetekende brief sturen is niet altijd voldoende om een werknemer rechtsgeldig te ontslaan. Dat blijkt uit een recente uitspraak van d…
Werkgevers zijn verplicht om ziekte en/of herstel van hun werknemers binnen een in de Ziektewet gestelde termijn aan UWV te melden. De termi…
Als een werkgever een medewerker op staande voet wil ontslaan, is het van belang dat alle feiten zorgvuldig zijn onderzocht. Dit blijkt opni…
Een ontslag op staande voet wordt meestal door de werkgever gegeven. Maar wist je dat een werknemer ook ontslag op staande voet kan nemen? …
Sinds 1 januari 2025 is het handhavingsmoratorium van Belastingdienst op schijnzelfstandigheid opgeheven. Dat houdt de gemoederen sinds vori…
Het kabinet heeft in februari een wetsvoorstel gepubliceerd dat de compensatieregeling voor transitievergoedingen bij langdurige arbeidsonge…
Hoofdregel: maximaal 60 dagen, tenzij In de wet is geregeld dat partijen een uiterste dag van betaling kunnen overeenkomen van ten hoogste 6…
Ben je als werkgever verplicht de opzegtermijn in acht te nemen nadat de loondoorbetalingsplicht is geëindigd en het UWV een ontslagvergunni…
Voor wie het onderwerp “zzp-er of werknemer?” volgt zal bekend zijn dat het Gerechtshof Amsterdam in de Uber-zaak prejudiciële vragen heeft …