Hilmar Wiechers

Hilmar Wiechers (1976) is opgegroeid in een ondernemersgezin, ondernemen is haar dus met de paplepel ingegoten. Na haar middelbare schooltijd in Hardenberg heeft Hilmar Nederlands recht gestudeerd aan de Rijkuniversiteit Groningen.

Na haar studie is Hilmar als advocaat-stagiaire begonnen bij een middelgroot kantoor te Zwolle waar ze kennis heeft gemaakt met diverse rechtsgebieden. De keuze voor het ondernemingsrecht en arbeidsrecht werd algauw gemaakt en daarin heeft zij zich verder gespecialiseerd. Na enkele jaren is zij haar eigen kantoor begonnen in Hardenberg waar ze zich vooral bezig hield met arbeidsrecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht. In 2015 heeft zij een uitstapje gemaakt naar het bedrijfsleven, maar de advocatuur en het zelfstandig ondernemerschap werden gemist. Na een paar jaar partner te zijn geweest bij Firm & Finance Advocaten te Zwolle is zij in 2021 toegetreden tot MEESTERLIJK.

Ook bij MEESTERLIJK houdt Hilmar zich bezig met arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Rechtsgebieden die elkaar met regelmaat overlappen wat de advisering ten goede komt. Hilmar combineert gedegen vakkennis met een oplossingsgerichte insteek waarbij verder wordt gekeken dan alleen een juridische oplossing. 

Hilmar heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd alsook de Leergang Merger & Acquisitions (M&A) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In haar vrije tijd is Hilmar op de tennisbaan te vinden, waar ze ook haar bijdrage levert als bestuurslid van Tennis en Padelclub Hattem.

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Hilmar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
- Ondernemingsrecht
- Arbeidsrecht
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact opnemen voor advies of afspraak?
Contact opnemen