Expertise Reorganisaties - Juridisch advies en ondersteuning bij reorganisatie

Uw arbeidsrecht advocaten gespecialiseerd in advies en ondersteuning bij reorganisaties

MEESTERLIJK biedt naast juridisch advies op het gebied van het arbeidsrecht ook ondersteuning aan de HR-operatie. Denk hierbij aan grote(re) HR-projecten waarvoor binnen de organisatie onvoldoende tijd vrijgemaakt kan worden of waar specialistische kennis van het arbeidsrecht voor nodig is. Bijvoorbeeld een reorganisatie, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden of een fusie of overname. Vanzelfsprekend verzorgen wij als arbeidsrecht advocaten ook rechtsbijstand.

Juridisch advies Reorganisaties

In de ruim 15 jaar dat wij werkzaam zijn als advocaten in het arbeidsrecht, hebben wij vaak geconstateerd dat werkgevers (te) lang wachten met het zoeken van gespecialiseerd arbeidsrechtelijk advies. Het gevolg daarvan kan zijn dat wij pas worden ingeschakeld als er een ernstig (juridisch) conflict is ontstaan, wat de nodige tijd en kosten vergt om op te lossen.

MEESTERLIJK doet dit liever anders: wij worden graag al veel eerder in het proces betrokken. Dat betekent dat MEESTERLIJK naast het geven van specialistisch juridisch advies over reorganisaties en arbeidsrecht, ook ondersteuning biedt in de HR-operatie met specialistische juridische kennis.

Haal specialistische kennis in huis over reorganisaties

Een reorganisatie kan om twee redenen noodzakelijk zijn voor uw onderneming. Allereerst om financiële redenen: de onderneming lijdt omzetverlies, of heeft een te grote overhead. Een reorganisatie kan dan nodig zijn om tot de noodzakelijke kostenbesparing te komen.

Daarnaast kan een reorganisatie belangrijk zijn om uw onderneming mee te laten ontwikkelen met verwachte toekomstige veranderingen. Uw onderneming is immers een dynamisch bedrijf: u bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van productie of dienstverlening en zorgt dat uw bedrijf deze ontwikkelingen bijhoudt of beter nog: deze voor is. De organisatie van uw bedrijf is daarentegen statisch: medewerkers zijn opgeleid en getraind om de functie waarvoor zij zijn aangenomen uit te voeren. Noodzakelijke wijzigingen in hun werkzaamheden of competenties zijn niet altijd snel of eenvoudig door te voeren. Een reorganisatie kan uitkomst bieden om een in dit kader bedoelde wijziging in de functies, of in de wijze van aansturing van de functies, door te voeren. Beide redenen vallen onder de gezamenlijke noemer: bedrijfseconomische redenen.

Neem contact met ons op voor advies of hulp bij uw reorganisatie

Wilt u advies of hulp met betrekking tot een reorganisatie? Neem direct contact met ons op via email of telefoon

Het kantoor van MEESTERLIJK bevindt zich aan de Zwartewaterallee 46, 8031 DX in Zwolle. De locatie is goed te bereiken met de auto. U kunt uw auto gratis parkeren bij de hoofdingang van het gebouw. Na afloop bent u binnen enkele minuten weer op de ringweg van Zwolle of de snelweg.

FAQ - Vraag en antwoord over Reorganisaties

  1. Wat is een reorganisatie?
  2. Welke spelregels gelden bij een reorganisatie volgens het arbeidsrecht?
  3. Wat zijn de gevolgen van een reorganisatie voor werknemers?
  4. Wat is van belang voor een werkgever bij een reorganisatie?
  5. Gedwongen ontslag bij reorganisatie, wat nu?
  6. Ziek tijdens reorganisatie, wat gebeurt er dan?
  7. Wat betekent reorganisatie om bedrijfseconomische redenen?
  8. Hoe gaat advies of bijstand bij Reorganisatie via Meesterlijk?
  9. Stappenplan - checklist reorganisatie

Juridisch advies Reorganisaties in de regio Zwolle

U zoekt een arbeidsrecht advocaat gespecialiseerd in reorganisaties in de regio Zwolle? Wij hebben jarenlange ervaring in arbeidsrecht en juridische projecten, zoals reorganisaties. Uw project wordt met de grootste zorg behandeld. Daarnaast biedt MEESTERLIJK ook juridisch advies en rechtsbijstand over ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie en arbeidsvoorwaarden.

Contact opnemen voor advies of afspraak?
Contact opnemen