Hoe verloopt een arbeidsmediation traject?

Als beide partijen bereid zijn een arbeidsmediation te starten, kiezen zij eerst in overleg met elkaar een mediator. Het heeft de voorkeur -maar het is niet noodzakelijk- dat de mediator arbeidsrechtelijke kennis heeft. 

Mediation intakegesprek

De mediator gaat -gezamenlijk of apart- een intakegesprek met partijen aan. Daarin wordt besproken wat mediation inhoudt. Ook wordt besproken wat volgens hen zelf de reden en achtergrond is van het conflict. 

Vervolgbijeenkomst mediation

In overleg met de mediator wordt een (gezamenlijke) vervolgbijeenkomst gepland waarin partijen met elkaar in gesprek gaan. Afhankelijk van het verloop van deze bijeenkomst worden vervolgafspraken ingepland.

Vaststellingsovereenkomst arbeidsmediation

Als partijen met elkaar tot afspraken komen dan worden deze afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. 

Het is te adviseren deze overeenkomst door de juridisch adviseurs van beide partijen te laten toetsen. Het is van belang van beide partijen dat de overeenkomst voldoet aan de arbeidsrechtelijke regelgeving. 

Duur van mediation traject

De totale duur van een mediation traject is afhankelijk van de afspraken en tijdsplanning die partijen in overleg met de mediator maken. 

Neem contact met ons op voor arbeidsmediation of advies

Wilt u advies of hulp met betrekking tot arbeidsmediation? Wij hebben jarenlange ervaring in arbeidsrecht en mediation. Uw situatie wordt met de grootste zorg behandeld. Daarnaast biedt MEESTERLIJK ook juridisch advies en rechtsbijstand. 

Neem voor meer informatie contact met ons op via email of telefoon.