Gedwongen ontslag bij reorganisatie, wat nu?

Advies voor werknemers: win juridisch advies in bij ontslag

Als een werknemer te horen krijgt dat hij of zij als gevolg van een reorganisatie in aanmerking komt voor ontslag, raden wij aan om juridisch advies in te winnen bij een in het arbeidsrecht gespecialiseerd jurist of advocaat. Zoals op deze website aangegeven gelden er namelijk veel bijzondere regels in geval van een reorganisatie.

Stap 1: toetsing noodzaak reorganisatie en ontslag

De adviseur zal allereerst toetsen of er noodzaak bestaat voor een reorganisatie en zo ja, of de betreffende werknemer terecht is voorgedragen voor ontslag.

Stap 2: onderzoek ontslag aanbod en onderhandeling.

Daarna zal onderzocht worden of de sociale maatregelen, die worden aangeboden in geval van ontslag, correct zijn. Een onderhandeling kan tot de mogelijkheden behoren om een beter aanbod te krijgen. Dat is veelal het geval als de reorganisatie of ontslagvolgorde niet correct heeft plaatsgevonden.

De meeste werkgevers stellen een bijdrage voor juridische bijstand ter beschikking.

Arbeidsrecht advies of hulp bij reorganisatie?

Wij hebben jarenlange ervaring in arbeidsrecht en juridische projecten, zoals reorganisaties. Uw project wordt met de grootste zorg behandeld. Daarnaast biedt MEESTERLIJK ook juridisch advies en rechtsbijstand over ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie en arbeidsvoorwaarden.

Neem voor meer informatie contact met ons op via email of telefoon