Ga naar overzicht

Meesterlijke inhouse ervaringen

10-02-2023 15:11
Meesterlijke inhouse ervaringen

De advocaten van Meesterlijk zijn ook ervaren in het verlenen van de juridische diensten vanuit een inhouse positie. Wij zien hier een duidelijke meerwaarde in. Inhouse betekent meer integratie in en kennis van de organisatie. En dat komt de juridische adviezen ten goede.

Hilmar: "Recent heb ik een tijd inhouse juridische ondersteuning verleend op een HR-afdeling van een productiebedrijf dat met plotselinge vacatures bij HR en een aantal hoofdpijndossiers te maken had. Dan blijkt goed dat er sprake is van meerwaarde, over en weer. Zo zijn de lijntjes van het bedrijf naar de advocaat korter, maak je meer mee en blijkt de praktijk vaak nog weerbarstiger dan wanneer je op afstand zit. Dat maakte dat ik nog concreter kon adviseren."

De kortere lijnen en het meer meemaken in de organisatie worden ook door Marloes herkend: "Een aantal jaren geleden heb ik voor een cliënt inhouse ondersteuning geboden toen de eigen juristen vertrokken en men nieuwe mensen moest aantrekken. In die periode hebben we ervoor gezorgd dat juridische kwesties en contractbeoordelingen niet bleven liggen vanwege het gebrek aan interne juristen. Mijn ervaring is inderdaad dat je hierdoor het bedrijf en de mensen nog beter leert kennen, waardoor ik als advocaat nog sneller en beter kon schakelen. Al met al leverde dat - ook na die tijd - een heel prettige samenwerking op."

Floor heeft op haar beurt inhouse ondersteuning geleverd bij de gemeente Gouda: "Als advocaat arbeidsrecht ben ik de vliegende keep van het HR-team van een cliënt. Als zij het antwoord op een juridische vraag niet (zeker) weten, er behoefte is aan een juridische sparringpartner of er speelt een juridische procedure, word ik ter ondersteuning ‘ingevlogen’. Dit doe ik al jarenlang met veel plezier. Alleen ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar hoe het zou zijn om als arbeidsjurist dagdagelijks betrokken te zijn bij het HR beleid. Mijn ervaringen in Gouda waren dat arbeidsjuridisch advies in het HR team de kwaliteit van het HR beleid verbetert, het HR advies op een hoger plan brengt, conflicten met medewerkers minder snel laat escaleren en de werkrelatie met de ondernemingsraad professionaliseert."

Heeft u tijdelijk behoefte aan inhouse juridische ondersteuning? Meesterlijk biedt hiervoor oplossingen aan met de kwaliteit die u gewend bent, waarbij we (nog) beter op elkaar ingespeeld raken en hebben we de tijd voor u gereserveerd tegen een aantrekkelijk uurtarief.

Meer weten? Neem contact met ons op!